Synerga BV
Le Havre 118
5627 SW Eindhoven

Tel: 040-8200353
Fax: 040-8200354

 

Veel gestelde vragen

Misschien heeft u een specifieke vraag op het gebied van pensioen of communicatie binnen uw bedrijf.

Een aantal veel voorkomende vragen hebben wij hieronder verzameld uit onze adviespraktijk. Staat uw vraag er niet bij, schroom dan niet om een berichtje te sturen naar info@synergabv.nl

 

F.A.Q. lijst

 

Onduidelijkheid bij werknemers over pensioen

Ik heb een pensioenregeling, maar ben niet tevreden over de communicatie met mijn werknemers. Veel werknemers begrijpen de regeling niet of weten niet wat voor pensioen ze in de toekomst krijgen.

Voor de oplossing klik hier.

 

Eind pensioencontract

De einddatum van mijn pensioenregeling nadert. Moet ik het contract gewoon stilzwijgend verlengen of zijn er betere keuzes?

Voor het antwoord klik hier.

 

Juist pensioenadvies?

Ik ben eigenaar van een MKB bedrijf en heb een voorstel voor een nieuwe pensioenregeling gekregen. Hoe weet ik of ik juist geadviseerd ben?

Voor het antwoord klik hier.

 

Woekerpensioen?

Wij hebben een pensioenregeling waarbij de deelnemers zelf beleggingsfondsen kunnen kiezen. Nu is er de laatste tijd veel te doen over Woekerpensioenen. Als directie willen we een goede pensioenregeling voor onze medewerkers. Graag zouden we als directie een onafhankelijke check willen hebben op onze regeling qua kosten. Hoe pakken we dit aan?

Voor het antwoord klik hier.

 

Tussenpersonen zonder Wft vergunning pensioen

Wij zijn een verzekeraar en hebben een groot aantal pensioenregelingen bij tussenpersonen die niet de nieuwe Wft vergunning pensioen zullen aanvragen. Wat moeten wij als uitvoerder met de pensioenregelingen die beheerd worden door deze tussenpersonen? Wel vinden wij de band met deze intermediairs van belang, dus ook die belangen moet gerespecteerd worden.

Voor het antwoord klik hier.

 

MKB+ bedrijf en verhoging efficiëntie

We zijn een MKB+ bedrijf en aangesloten bij een Pensioenfonds. Kan Synerga ons toch helpen bij het verbeteren van onze gegevensstromen met aangesloten partijen zodat de afdeling P&O zich meer met haar kerntaken kan gaan bezig houden?

Voor het antwoord klik hier.

 

terug naar vorige pagina